Conservant alimentar pentru vin, dioxid de sulf (SO2 5%) 1 L

12,00 Lei
In stoc
Limita stoc
Adauga in cos
Cod Produs: 53349 Ai nevoie de ajutor? 0726309824 / 0721209338
La achizitionarea acestui produs primiti 12 puncte de fidelitate
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Review-uri (0)

Conservant alimentar pentru vin, dioxid de sulf. Solutie apoasa 5%.
Compozitie: 95% apa, 5% SO2 (dioxid de sulf).

Descrierea produsului:
Deoarece dioxidul de sulf este un gaz, este o varianta curata, 100% omogena a metabisulfitului de potasiu - cunoscut sub denumirea de sulf pentru vin, astfel incat bioxidul de sulf - solutia apoasa a gazului dioxid de sulf - este un inlocuitor perfect atat al sulfului pentru vin, cat si al sprayului de sulf. Un alt avantaj fata de sulful pentru vin si sprayul de sulf este faptul ca este usor de dozat, iar fata de sulful pentru vin: potasiul din acesta din urma nu este indicat pentru vin. Este adevarat totodata ca nici apa din bioxidul de sulf nu este indicata pentru vin, insa apa reprezinta totusi o problema mai mica, decat potasiul.

Utilizare:
Este un conservant alimentar universal, pe baza de sulf, in concentratie de 5% (5g/l).

Este o substanta antioxidanta, antiseptica. Previne oxidarile, casarile, dezvoltarea in must a micro florei nedorite. Bioxidul de sulf este foarte volatil, dupa folosire flaconul se va inchide imediat. Flaconul nu trebuie agitat, prin agitare poate pierde din substanta activa.

Modul de intrebuintare pentru sulfitarea mustului si vinului:
Cantitatea necesara de bioxid de sulf se va adauga direct in must sau vin, invartind continuu:
- pentru must sanatos, dulce: 100 ml/ 100 l
- pentru productie usor deteriorata: 150 ml/100 l
- pentru productie deteriorata: 200 ml/100 l
- pentru transportul mustului proaspat: 300 ml/100 l
- pentru sulfitarea usoara a vinurilor: 100 ml/100 l
- pentru sulfitarea medie a vinurilor: 200 ml/100 l
- pentru sulfitarea puternica a vinurilor: 300 ml/100 l.

Pentru vinuri, doza generala este de 100-200 ml/100 l vin, o data la 1-2 luni. Aceasta cantitate ridica cu 50-100 mg/l sulful liber din vin.
Este recomandata determinarea nivelului de acid sulfuros din vin inainte de administrarea produsului.

Depozitare si termen de valabilitate:
Se va pastra in locuri uscate, racoroase, ferit de razele soarelui si aer. 2 ani de la data fabricatiei.

Ambalaj: Flacon 1 litru

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.
Ai nevoie de
ajutor?

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!